19 Mayıs 2014 Pazartesi

körleme




Yumuşak tenli tüm bebekler bir araya gelse değiştirebilir mi dersin tüm kötü yazgıları ?
Yüreğimden akan içli dipnotlar hangi kaynakçalara yarenlik eder ki ? Bir engellemeler silsilesi hangi kör kurşunda ses bulur ? Söylediğim sözcüğü anlayamayan kadına hayretler içinde bakarken , gözaltı morlukları anladı beni. Kandan, irinden oluşturduğu mor halkaları !

Düellonu kendine sakla ey acımasız ruh! Ölümleri niteleyişlerin zebanilere yol açıyor, onları büyütüyorsun baygın bakan kör gözlerinde! Tüm ölüler her gece yakanda göremiyor musun ve hala hangi kör adanmışlığın peşindesin ?

Tek kaşını kaldırırdın biri sana seslendiğinde. Ukalalığınla övünür yine de yakıştıramazdın bunu kendine. Tek derdin rahatça nefes almaktı. Hala yaşadığını mı düşünüyorsun yoksa?


Anlamsız kulak çınlamalarım tüm pasları yok ediyor şimdi. Bir alışkanlığı yok edebilirdin. 21 güne ihtiyacın var güzelim. Dünya dönerdi, insanlar dünyayla yarışırdı, dünya asla yetişemedi insanların hızına. Yaşadığımız dünyayı bile alt ediyoruz. Onu da kendine benzeten vahşi hükümdarlar kol gezinirken usul usul canlar gidiyor lavlar gibi. Su yerine kan görüyoruz. Oysa sular da küskün şimdi bize. Onu da yok ettik hem de çoktan. Yok etmeye doyamayan azgın bir canavara dönüşen, sivri dişleriyle güzelim canları kemirenlerin zamanında yaşamak utandırır mı bizi bilmem. Yoksa hala…

4 yorum:

.

Ad

E-posta *

Mesaj *