29 Şubat 2016 Pazartesi

Makbule Abalı - Geriye Kalan





-‘’ öldürmeyen yara, insanı daha güçlü kılar. ‘’-


Değerli blogger  Makbule Abalı Geriye Kalan adlı kitabında hayatın çeşitli yönlerini duru, sakin, doğal ve içten bir şekilde sunmuştur. Hayat akıp giderken dikkate alınması gereken değerler, detaylar ve her şeyden önemlisi ‘insan sevgisi’ ni vurgulamıştır. Okurken birçok cümlede kendi hayatınızdan örnekler görebilirsiniz. Çocuk, anne, dostluk, doğa, doğal olana özlem, tarihin önemi, aile, yardımseverlik, hassasiyet gibi birçok önemli konuda sanki sizinle sohbet ediyormuş gibi anlattığını hissediyorsunuz.

Hayata anlam katan birçok unsurun ayrımına varırken aynı zamanda her an her durumla karşı karşıya kalabileceğimizi, bu durumların sabır ve sevgiyle yaşanması gerektiğini hatırlatıyor.
Temelinde insan sevgisi olan her şeyin huzuru getireceğini ve yaşanılan ‘an’ ın nasıl değerlendirilmesi gerektiği satır aralarında önemle vurgulanmış. Alıntılar ve belirli sayfalarda yer alan şiirleri nefes alırken farkındalığı artırıyor.
İnsan yaşamında her an karşılaşabileceğimiz durumlar ve gösterilmesi gereken sabır bölümlerini okurken gözlerimin dolduğunu, ellerimi uzatmak istediğimi fark ettim. Siz anlatırken , ben de o zamanlarınıza gelip yanınızda hissettim kendimi. Anlatılan her kareyi yaşamış gibi oldum. Anne ve baba sevgisi, siyah beyaz fotoğraflar, anlamlı kokular ve dizeler, unutulmayan yaşama arzusu, sabır ile kabullenebilmek, sevgi ve emek ile var olabilmek, insanlığa faydalı olacak etkinliklerde bulunmak, dostluğun ve biriktirilen anıların geleceğe ışık tutması, doğadaki doğal yaşamın getirdiği tarifsiz mutluluk ve geçmişten bugüne gelen tarif defteri... Vanilyalı Ay Kurabiyesi tarifini okurken bir gün mutlaka denemeliyim diye düşündüm.

Emeğiniz, içtenliğiniz, sakin ve duru anlatımınız, üzerinde önemle durduğunuz ‘ insani değerler ‘ için teşekkür ederim sevgili Makbule Abalı. Bir gün görüşebileceğimizi umut ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

3 yorum:

  1. Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ediyorum sürprizlerle mutlu olabilmek ne güzeldir..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Makbule Abla'yı çok seviyorum ben de okuyacağım :))

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim. Sizlerin eleştirileri benim için çok değerli.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *