12 Eylül 2013 Perşembe

dipnotlardan..



‘’ Bütün bu bilgilere, bu huzura, yaptığım büyülü yolculukla elde ettiğim bu güvene sahip olduktan sonra, yaşam boyu kim bana zarar verebilir ki? Yaşamım gözümün önüne geldiğinde , komşuları sevmek, uyum, hoşgörü, sevgi, alçak gönüllülük, yaratıcılık, öğrenme ve anlama sevgisi, içinde bulunduğumuz anın tadını çıkarma ve tabiata değer verme gibi hakiki değerler bana gösterilmişti. Yine öğrendim ki , başkalarına üstünlük sağlamak faydalı bir şey değil. Sosyal statü ve para ise ancak başkalarına yardım etmek ve cömertlik yapmak şartıyla faydalıdır.  Bütün hatalarıma ve kusurlarıma rağmen beni seven ışıktan varlığın muhabbetini düşünüyorum. Bu kadar mükemmel bir varlık , beni olduğum gibi sevebiliyorsa eğer, hiçbir zaman kendimden nefret etmemem gerekir. Kendini böyle kabul ettikten sonra , başka insanlara da aynı gözle bakmamın kapıları açılacaktır.


Muhabbet, muhabbet… peki, gerçek anlamı nedir bunun? Sadece sözde kaldığında hiçbir anlamı yok çünkü. Asıl olan anlamdır. Kendine özgü olan ve derinden hissedilen sıradan bir duygu değildir muhabbet. Bizi bencilce belli insanlara bağlayan bir duygu da hakiki muhabbet değildir. Çoğu zaman insanlar kendi menfaatleri için şartlı olarak birilerini sevebilirler. Hayır, başka bir şeyden söz ediyorum. Güçlü ve cömertçe bir duygu , kişisel menfaatlerin ötesine geçen bütünsel ve fedakarca bir dinamik..’’- s. 180.181 konuş benimle angel-

14 yorum:

  1. ay birinci paragraf yaaaa. çok benlik bak.
    çok doğru bi de.
    :)

    YanıtlaSil
  2. kendini şartsız kabul çok önemli:)

    YanıtlaSil
  3. yorumlarına verdiğim yanıtların hepsini okuyon değil miiii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikkat etmem gereken bir şey mi var deep?

      Sil
    2. son zamanlarda yorumlarına çok kikirdek yanıtlar vermiştim de onu diyodum. simay nerede filan ah nerede. :) şimdi bu soruna hani yanıt verdim diye düşündüm bugünkü yorumların başında. ay bak beni şaşkına çevirdin valla. bende kayış koptu şimdi. :) yani özellikle dikkat etmen gereken bişi yok işte. bazı neşeli yorumlarımı okudun mu merak etmiştim de. üff ben tuş oldum zaten şimdi.
      :)

      Sil
    3. :)
      ayyyyh tamam tamam anladım depoşko:)
      okuyorum merak etme hem sen zaten şaşkınsın,
      ben de daha bugün öğrendim:D

      Sil
    4. :)
      bizimkiler beni sersem tavuk, şaşkın ördek diye seviyor valla.
      :)

      Sil
    5. :)
      ayol alem adamsın:D

      Sil
  4. Sayfanı ziyarete geldim ama o kadar karanlikta kalmış ki okuyamadım.yazıları.neyse bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin.
      yazılar karanlıkta değil bence:))
      yoksa ben renk körü müyüm:D

      Sil
  5. ınana ne kadar deneyımın olsa hayata daır yıne de yıkılıyorsunnnn beklemedıklerınden yedıgın sekerlerle :))

    YanıtlaSil
  6. evet malesef 'hayat' işte:)

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *