10 Nisan 2014 Perşembe

günceden..



 Dinlediğimiz ilk şarkı yine ve her defasında duyar duymaz yaktığım ilk sigara ve ben..


Yürüdüm.. Yürüdüm.. Yanımda olduğunu söyleyen yüzlerden uzaklaşarak. Kimselerin olmadığı bir köşede beni çağıran banka oturdum. Güzel bir gün; güneş maviyi de almış yanına benimle konuşuyor adeta. El çabukluğuyla çantamda her an beni hazır bekleyen not defterim ve kalemimi çıkardım. İşte yazıyorum. Hiç beğenmediğim , istediğim gibi olmadığını düşündüğüm sunumumu hocamın beğenmesi ve diğer sınıfta benden bahsetmesi çok hoşuma gitti. Peki ben neden hala yetemediğimi düşünüyordum. Yetemiyorum, yetemiyorum diye inceden bir çığlık duyuyorum içimde. Bu kadar mükemmeliyetçi olmak zorunda mıydım ? Peki. Başardın, başarıyorsun, başarıyorum.. Kabul. İçimde dalından tutup kıramadığım bir özlem yumağı. İçimi kanatan . Bu özlem beni diriltiyordu her sabah yeniden. Şikayetçi değilim. Ama çok özlüyorum. Heyecanla beklenen günler, geceler.. Peki ya sonrası ? Sonrasını sorgulamak istemiyorum.

Gözlerimi kapattığımda birden güneşin kızıllığı sarmaladı ruhumu. Bir yandan : ‘gel ki geceler çatlasın, gel ki şafaklar tutuşsun bizim olsun emeğimiz ‘ diyordu sesinde ürperdiğim kadın. Emek diyorduk oysa. Gözlerimi tekrar açtığımda kar tanelerini gördüm güneşin ortasında.  Tane tane.. Yapaylığın ince vuruşunda, gizlendiği yerden çıkışında aradım tüm kayboluşlarımı. Yabacılığın körpesindeydik hala. Boğaza doğru akıtılan sular tanık mıdır yozluğa ? Uyumak istedim oturduğum yerde. Birden güneş kayboldu. Çok şey yapmak isteyen ama hiçbir şey yapamayan benliğimi uçursun istedim buralardan ılık ılık esen rüzgardan..


Bilmediğim dilde şarkılar dinliyorum. Bir zamanlar hep yaptığım gibi. Ey şarkı bu kadar içli olmak zorunda mısın ? Beni benden alma ya da al unuttur bana yine tüm sancılarımı, özlemlerimi ve için için görmek istediklerimi.. İşte eşlik ediyorum şarkıya.. Şimdi devirmeliyim tüm planlarımı. Planların kıskacından kurtulmak istiyorum sadece bir süreliğine bu bir saat için de olabilir sadece bir saat.. Sonra yine belirtilen saatlere uyum sağlarız. O atmosferde gülümseyen yüzler ararım senin gibi, benim gibi. Bak işte yalnızım . Yalnızız.. Kelebekler , doğa, yeşil ,kuşlar ve vazgeçemediğim renk mavi. Biraz da kızıl olsun. Saçlarımdaki bir tutam kızıl gibi.  O kızıl ki her baktığında sana seni hatırlatmalı elsa.. Bütünleş kızıllıkla, özümse , yudumla. Hızlıca değil yavaş yavaş.. Acelemiz yok ben beklerim ..

18 yorum:

  1. Neticede yalnızım, yalnızız...
    Şittt !

    YanıtlaSil
  2. kuzumm o kızıllar çok yakışmış sana ve yüzünden eksik olmayan gülüşün..
    başka yerlere gittim biliyo musun:)

    YanıtlaSil
  3. sankim biraz şey olmuş bu yazıda:) şey işte dilimin ucunda çıkmıyor :)

    YanıtlaSil
  4. bir mesaj olmuş bu yazıda sankim, ama hem sana, hem ona, hemde olmayana gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Analizin iyi gibi narkozcum da nasıl bir mesaj var sence:)

      Sil
    2. gel diyor ama neye kime ve neden diyor :)

      Sil
    3. Süpersin narkozcum anlatabildim demek ki ve sen de anladın :) evet gel diyorum özlemim var özlüyorum:)

      Sil
    4. İnsallah gelirde özlemin biter:)

      Sil
  5. Şarkılara ne anlamlar yüklüyoruz biz yahu elimiz ayağımız oluveriyorlar.. Ama ne demiş usta ,
    “seni düşünmek güzel şey
    seni düşünmek ümitli şey
    dünyanın en güzel sesinden
    en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey

    seni düşünmek güzel şey
    seni düşünmek ümitli şey
    fakat artık ümit yetmiyor bana
    ben artık şarkı dinlemek değil
    şarkı söylemek istiyorum…”

    YanıtlaSil
  6. tatlı diline sağlık canım benim ne de güzel en sevdiğim şiirlerden birini yazmışsın harika bir şey bu!

    YanıtlaSil
  7. canım ask mı yasıyorsun acımı bulusamamı bılmıyorum ama hıslerın oyle derınden kı...ınsanın okudukca okuma ıstedıg artıyor..ama su bır gercek kı bazı sarkılar ınsanı hıckıra hıckıra aglatıyor gızlı sebeplerı doğrultusunda...bu arada canım cok yogun donemdeydım o yuzden yoktum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. derinliği fark edebilmene sevindim kelebeğim:)
      tekrardan gelişine sevindim renk kattın;)

      Sil
  8. oleeeeeyyy mim :)
    mimledim seni :)

    YanıtlaSil
  9. tam da çıkıp balkona bi sigara yakmalık olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *