30 Kasım 2014 Pazar

Virginia Woolf - Dışa Yolculuk

Yazar: Virginia Woolf
Eser: Dışa Yolculuk ( The Voyage Out)
KırmızKedi Yayınları
Sayfa: 395


‘’Beyaz yapraklı kitapların arasında saatlerce, boş bir kilisedeki ikona gibi tek başına oturuyor, sayfanın bir yanından öte yanına kayan eli dışında bir hareket yapmıyor, ara sıra soluksuz kalınca piposunu bir an havaya kaldırması dışında sesi çıkmıyordu. Şairin yüreğine doğru yol aldıkça koltuğunun çevresinde, yerde açık duran, ancak dikkatlice adım atarak öbür tarafına geçilen ve ziyaretçilerinin bu nazik durum karşısında genellikle  durup onunla kenarından konuşabildikleri kitapların arasına iyice gömülüyordu.’’ –s.177-


‘’ Çünkü hep derim ki , eğer içinizde doğru malzeme varsa nasıl doğduğunuzun önemi yoktur.’’-s.197-

‘’ Muhteşem derken neyi kastediyorsunuz?’’ diye sordu Hewet. ‘’ İnsanlar oldukları kadardır.’’ –s. 200-


6 yorum:

  1. bu kitabı bitirdiğin için ayrıca tebrik ediyorum senii,
    çünkü ben bu kitabı ben bitirememiştim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde kuzun süre bir kitap kalınca rahatsız oluyorum ve ben de çözümü çantamda taşımakta buldum yine her boş bulunduğum anda okudum ve daha güzel oldu :)
      Sen de okursun mavimmm

      Sil
  2. Virginia... Kitaplarında bir cümleyi bile yakalayabilmek büyük başarıdır Elsa, hatta tüm kitabı o cümle için bile okuma zahmeti değerli yapar insanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok yaşam öyküsü etkiler beni Virginia... Çakıl taşları ve göl...

      Sil
  3. Sylvia Plath gibi değerdedir kendisi... Virginia'yı ilk olarak feminizm araştırmamda tanımıştım. İngiliz Feminizm'in oluşumunda önemli isimdir kendisi. Döneme ters düşen herkesin ya da işte Virginia gibi düşünürlerin yaşamı her zaman mutsuzluğu getirirdi... Yaşamını az çok tahmin edebiliyorum yani.. İyi ki varlar dünyayı insanlık adına değiştiren herkesi seviyorum...

    YanıtlaSil
  4. Sylvia ve Virginia eşdeğerdir bana göre de ... Yaşamları her zaman mutsuzluk getirse de evet iyi ki varlar onları yeniden yeniden keşfetmek önemli..

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *