12 Mayıs 2013 Pazar

çocuk,boya,resim,kadın,hayal


''Hayalinden daha eksik olma,beni utandırma.''-e.t.-


Ben’ler ve Çocuk(biz)-Çocukların kalemiyle insanların gözlerindeki mutluluğu görebilmek.Her bir çizgi ile konuşan yüzler..Belki de olmak istedikleri,yarınlarda görmek istedikleri..El çırpar gökyüzü’m’ün mavimsiliğine..Geride bırakıp öfke nöbetlerini yanındaki arkadaşına gülümser..
Özenle sakladığı kağıtlara çizerken zihnindeki yüzleri,kurumasını bekler boyalı ellerinin,bir yandan yüzüne sürer ellerini..Yüzünde şekiller belirir aniden..Gülümseriz mutluluğu çağırırcasına..
Kadın-Hayalin parmaklarında şekil bulurken bir fincan toprak içmek ister kalbin..Bardağın dibinde beklettiğin hayallerin daha fazla bekleyemez..Tıkanıklığın,yollarda izler bırakan parmak uçlarındadır.Çağırır seni uluorta biriken kusmak isteyen yeşilimsi damarların.
Yine Kadın-Ömründen ömür çürüterek ovalaya ovalaya bitirilemeyen mermerlerin parlaklığı yüzüne vurur tüm çıplaklığını,aynaya bakarken dahi göremediklerini o esnada görür belki de..-daha ne kadar ömrünü çürütecekti yerleri ovalamak ile.Siyah perdelerde gölgeler belirir aniden çekip koparır tüm siyahlığı,siyahiye inat..Sıhhatli cümleler kurulur yanıbaşında..’Bakinsanevladımlı’cümleleri kuluçkaya yatmıştır onun için.Yetiştirdiği bitkilere bile bir bakış yeterdi de neden?ini devamını kurmaktan bu cümlenin ağzı bile şekil değiştiryordu.Dilini yutmaktan korktuğu dakikada.Elinden bırakamazdı hayalinde gördüğü kendini,salıveremezdi’talat’ın ‘talatsızlığına..’

Çocuk-O esnada seni izler,göremezsin..Elindeki resim ve değişik şekillere bürünen boyalar neler hatırlatır belki de nefesin nefessiz kaldığı dakikada.Adalar yer değiştiriyordu,dünyanın yörüngesinde değişiklikler kaydediyordu,kayıtsızlıklar.Renkler renksiz olmak için mitinge doğru yol aldılar.Renkler de şikayetçi’kuzuluktan’.Çocuğun hayali demir tozu yutan insanların arasından geçiyordu.Caddede,kimliksiz caddelerde uzanmıştı gazete kağıtlarına sarmalanan yerdeydi hayali.Orada geceleri uyuyan adamın sakalında dans eden sineklerin kanatlarındaydı.Soru işaretlerini ters çeviriyordu not defterinde.Tersten çizikler atıyordu’sorularının sorumsuz sorunsalı’nın üzerine yine.
 ''Ev,çocuklarını topluyor kanlı bir tipiden.'-e.t.-


9 yorum:

  1. Çocuğun hayali demir tozu yutan insanların arasından geçiyordu..
    çocuğun hayali,kadının,adamın hayali hiçbiri kesişmiyordu gerçekle...
    acı...

    YanıtlaSil
  2. Elsa duyguları bu kadar iyi betimleyebilen birini görmemiştim daha önce, uzun zamandır uğramamışım da buralara ne çok şey kaçırmışım.. Yüreğine, kalemine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Kar gibi örttüm üstünü, içinde tüm çiçekler
    Birer birer titrediler
    Uykusuzluğundan belli, kafanda birikintiler
    Teker teker döküldüler

    Sen hep kendine önlemler aldın
    Ben kendime yasaklar koydum
    Önümüzde barajlar var
    Bu su hiç durmaz!..
    Bu su hiç durmaz!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sularda birikti yalnızlığın gölgesi
      sakın üstünü açma gece ile inatlaşıyor kalbim..

      Sil
  4. Bloguna aşık olmuş olabilirim,cümlelerin müthiş!
    :)) ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  5. ayyy şımardım sanki:)
    teşekkürler tatlım:)

    YanıtlaSil
  6. elsa profil resmindeki gibi bir ruh halindesin sanki
    düşünceli,sessiz...

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *