30 Ağustos 2014 Cumartesi

Sevgi' ye..



‘’ Gülünç olan, bu dünya için koşumlarını takınman.’’-Kafka-

‘ Yosun yeşili gözlerle dünyaya bakmak nasıl bir duygu?’ diye sormak isterdim ona, o heyecanla anlatırken başından geçenleri. İçimden sorular soruyordum ona. Duymuyordu. İsmindeki harflerle anlamlı kelimeler türetiyordum sessizliğe gömüldüğümüz dakikalarda. Tiramisu bize bakıyordu bir de geçmişten payını almış kahvemiz acı acı gülümsüyordu bize. O görmüyordu. Üstesinden gelemediği alışkanlıkları vardı. Öneriler istiyordu benden. Başa dönüp aynı önerileri tekrar anlatıyordum. – her gün kendime kabul ettirmeye çalıştığım önerilerim.-

Çevredeki insanlara göz ucuyla bakıp sonra tekrar bize dönüyorduk. Aklımız masada mı yoksa evde yarım bıraktığımız düşlerimizde miydi? İkimiz de bilmiyorduk. Yine de güzeldik dost sıcaklığımızı hissedebiliyorduk. Yıllara meydan okuyan dostluğumuzu seviyorduk.

-Birden hava kararır fırtına başlar. Fırtınalar hep apansız başlar zaten. Masada bıraktık harflerimizi. İçimizdeki fırtına başını alıp gitmiştir. Ağaçlar, gölgeler, karanlık, kurumuş toprak ve onu bekleyen ‘dönüşümlü su’..-

Evlerimize dönmek üzere ayrıldık. Eve dönmeliydik; çünkü yarım bıraktığımız düşlerimiz bizi bekliyordu. Ertelemek zorunda kaldığımız, elinden tutup kaldıramadığımız düşlerimiz.. Bugünden yarına ödünçtür belki de.

Günleri ziyan, zorunlulukları olan hayatlara göz kırpıyordu karanlık yine. İntihara gebe kalan benlikler eşlik etti gecenin alacasında bana. Onlara ‘meraklar’ ve ‘ acaba ne oldu’ lar biriktirdim. Ama onlar duymadı. Sabah hiçbir şey olmamış gibi davranmayı duyuruyordu bana ufaktan. ‘Seni çok merak ettim’ cümlesi yitip gidiyordu yavaş yavaş akan bir nehrin en sığ yerinde..


Hayat ille de ‘şaşırma artık şaşırma!’ diyor bana. Sen de duydun mu?

3 yorum:

  1. ben de duydum kelebeğim,
    şaşırmıyorum hiç bir şeye..
    dostluğunuz daim olsun :)
    öpücükler

    YanıtlaSil
  2. şaşıracak bir şey kalmadı sanırım :)

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *