6 Mayıs 2013 Pazartesi

Agatha'nın Anahtarı




Agatha Christie’nin Pera Palas günleri…Yazarın İstanbul tutkusu. Aşkın çılgınlaştırdığı evli bir adam. Kıskançlıklar, bencillikler ve kusursuz bir cinayet.Christie’den Başkomiser Nevzat’a gizemli cinayet vakaları.Cinayetlerin ardındaki  insan öyküleri.Defalarca televizyon dizilerine çekilmiş Başkomiser Nevzat’ın polisiye öyküleri.
“Evet, öyle düşünüyorum.Tasarlanmış cinayet iyi bir organizasyonu gerektirir.Zamanın, mekânın, cinayet aletinin doğru seçilmesi, ortalıkta kanıt bırakılmaması ya da sahte kanıtların bırakılması gibi zekâ gerektiren davranışların yanında, birini öldürebilecek kadar soğukkanlı bir cesarete veya vahşiliğe sahip olmalıdır insan. Konuşurken, yazarken basit olgularmış gibi görünen bu gereklilikler cinayet anında yerine getirilmesi oldukça zor eylemler haline gelebilir. Hele bir de cinayet anında sürprizlerin ortaya çıktığını düşünürsek..Evet evet, bundan eminim, bence kusursuz cinayet yoktur.”
Ahmet Ümit’in kendine özgü anlatımı ile sürükleyici bir kitap.Öykülerini okurken artık pek şaşırmadığımı fark ettim çünkü artık beklenmedik şekilde sonuçlanan olayların ardındaki sırların farklı olabileceğine zihnim alıştı.Belki biraz duyarsızlıkla belki de biraz merak ile okudum.Kısa sürede okuyup yutulabilecek türden.Macera tutkunlarına önerebilirim.

2 yorum:

  1. En son ahmet Ümit in İstanbul hatırası nı okumuştum
    polisiyeyi onunla sevdim ben

    YanıtlaSil
  2. İstanbul hatırası - Beyoğlu rapsodisi de önerir,
    Bnm bloguma da beklerim :)
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com/

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *