11 Ağustos 2015 Salı

tanık

Mürekkebin parmaklarında belirsiz şekiller çizdiği saniyeleri yaşıyorsun şimdi. Tırnak içinde belirtmediğin her eylemin sabahlarına bilinmezlikleri ekler. ‘ Düşünebildiğin kadar özgürsün’ diyordu altını çizdiğin cümlelerden birinde. Renklerin  bir ressama yol göstermesi gibi gizem doluydu özümsediğin kayboluşların. Sıyrılamadığın düzlemler kanatır tırnaklarınla tozlanmış kağıtları. Bir mum yakıyorsun geceye hoyratça güzellemeler sunanlara. Mumların rüzgarla bütünleşmesi ruhunda duvarları aşıyor. Kardelen bir çiçeğin adı mıydı yoksa heyecanla mektupları okunan kişinin adı mı? Anımsamıyorsun. Duvardaki resim ahşap kareler içinde gülümsüyordu sana. Uçurumun eşiğinde duran kanatları olan bir insan resimlenmişti siyah beyaz dokunuşlarla. Gün ortasında uyuklarken zamanın ayak izlerine kulaklarını tıkıyorsun esmer yüzün çarmıha gerilişinde. Hızına erişemediğin, kokusunu alamadığın, yüreğini içsel sızılarına açamadığın öyküler dinlemekten yoruldun. Kırmızı ya da maviyi anımsatan saçlar eşlik ediyor kahramanlarına. Bir de eski zamanlardan kalma adanmışlığın sembolü olan kolyeler. Evlerin ıssız mabetlerinde dilin sürçüyor . Dışarıdan gelen sesin bitiremediği pazarlığı duymak istemiyorsun.  İnce bir kağıtla kesiyor umutlarını yapılan anlaşmalar.

Hangi kent tanıktır şimdi sana? Yaşadıkça oluşan çizgilerin ayak üstü gelip gidenleri ağırlıyor. Kaotik bir yok oluşun resmidir duvarlara kazınan. Kapağı açılmamış, yıllanmış dolaplar ve birbirinin aynı olan yaşanmışlıklar ile ölümü bekleyen insanlar kapında belirdi günlerce. Yazdıklarının ötesine geçmeli, kutuplardan daha soğuk yeler ararken dönüp iç dünyana baktığında asıl soğukluğun bertaraf edemediğin yanılmışlıklarının içinde olduğuna tanık oldun . Tanık oluşlar geceden uzaklaştı.

3 yorum:

  1. hakikatin tanrı'nın elinden düşen bir ayna olduğunu söyleyen harika bir deyiş vardır. herkes aynanın bir parçasını kapmış ve onda kendi yansımasını görerek, hakikatin başkalarının elinde parça parça hale geldiğini fark etmek yerine, elindekinin hakikat olduğuna karar vermiş. bence herkesin özel hakikati vardır ve bundan çok fazla endişe duymaya da gerek yoktur. bin bir türlü stres ve sıkıntı içinde yaşayan insanlar bir şekilde yaşamaya devam ederler. ben yalnızca yaşarken insanların biraz umudu olsun istiyorum.şairliğim sırf bundan buna tanık işte

    YanıtlaSil
  2. ”Düşünebildiğin kadar öžgürsün” Ne güzeldir...

    YanıtlaSil
  3. yazdıklarının ötesine geçmeli.. yine şahane..

    YanıtlaSil

.

Ad

E-posta *

Mesaj *